Sol, Sortering och Skelett

Det är en solig och strålande fin höstdag i Oktober när vi påbörjar tömningsarbetet. I trappan ligger en mus som liksom har smält och man kan bara skönja delar av skelettet, det är det första vi tar bort.

DSC_0084
Överallt finns det böcker och papper, spännande saker både högt och lågt. Vi tänker att sorteringen måste ske varsamt. Vi väljer att spara allting vi tror att människor kan ha glädje av att se igen. Vi är extra försiktiga med det som faktiskt har följt med huset under en lång tid, böcker med snirklig handstil, Sigridslundsskola 1821, det är svårt att ta in vidden av all historia som vi bläddrar igenom. Huset är lite utkylt, luften har stått stilla länge och det kommer att ta oss en stund att återigen fylla det med liv. Vi får en vag känsla av att husets själ har varit ensam för länge och behöver sällskap. 

DSC_0115

Vi sätter på musik, vi sorterar och skrattar. Doften av kaffe sprider sig i köket och blandar sig med den av grönsåpa.
Vi äter tacobuffé och jobbar på. 

Det som driver oss är att få leva drömmen. Om någon hade sagt till oss för ett år sedan att vi skulle få möjligheten att göra detta, att uppleva den här byggnaden om de berättat om planerna på att få arbeta med vackra saker på en vacker plats hade vi aldrig trott att det skulle bli så, inte på många år.

Vi sitter med varsin het kopp kaffe mot väggen bakom skolan, solen värmer och äppelträdet dignar av frukt. Skogsbrynet ligger stilla och det surrar fortfarande insekter i luften.
Vi diskuterar uteservering och det är faktiskt så att om vi sluter våra ögon ser vi de små vita grupperna som står utplacerade under träden och på gräsmattan. 

DSC_0092

Vad skall vi kalla det, Handelsbod eller Lanthandel, det tar en stund att bestämma det. Handelsbod blir det i alla fall, vi har en tanke om de gamla härliga handelsbodarna från förr där det fanns lite av varje, lanthandeln finns ju i Sparreholm, handelsbod får det bli.
Sigridslunds Café & Handelsbod, hoppas ni följer med oss på resan och håller tummarna för att vi hinner klart till Påsk.

 

 

Det här inlägget postades i Renovering. Bokmärk permalänken.

Kommentera