Slitet och helt enkelt fantastiskt

Det är en härlig känsla när vi börjar riva ner det slitna, det som suttit där under många år nu i ensamhet och tystnad medan små sprickor och fuktfläckar sakta har letat sig  igenom.

DSC_0141

Vissa stunder tänker vi tyst att det är ett evighetsprojekt, när vi river på ett ställe så faller någonting annat ner, men det är korta stunder. Oftast känner vi bara glädje, en sån där barnslig glädje ni vet när man bara får lust att hoppa upp och ner och sjunga samtidigt.
Vi ser hur det vackra i huset växer fram igen.Det fantastiska mörka trägolvet under det gröna av linoleum.

Det mindre rummet med de röda tapeterna som lite ledset hade lossnat  i skarvarna. Elementen i silverfärg med skavda kanter.

DSC_0143

När vi rev upp plastmattan och fann detta

DSC_0149

Medan musiken skvalar ur högtalarna på hög volym börjar vi ge huset färg igen, vi tar bort det slitna och lägger på nytt. Det doftar färg, spackel och slipat trä. Vi känner att huset börjar få liv igen, vi känner  att väggarna viskar att det var på tiden.

DSC_0151

Under takplattorna bjuder huset på pärlspont, lite med en blinkning, lite som en viskning, vad var det jag sa.

Vi är många som fyller korridorerna, alla hjälper till, det är extra härligt.

mms_20151129_203533

Det där med röster och funderingar från små och stora barn, det som får oss att förundras över hur stor den är, kärleken.

DSC_0159

Den där värmen som sprider sig i kroppen när ett rum är färdigt, ett rum i ett hav av möjligheter. Dörren och listerna fick en ljusgrå färg i det vita. (syns dock inte riktigt här)

DSC_0923

En annan dag andas bara vi, och den där koppen som visar vägen mot det nya. Som sätter riktningen för den spännande resa som vi färdas nu och snart kan kalla livet.

DSC_0891

 

Det här inlägget postades i Renovering. Bokmärk permalänken.

Kommentera