Det här med möbler, Ikea och att gå i takt

Veckorna rusar fram emot påsken, som en vårflod skjuter tiden oss framåt med samma glädje och kraft. Vi bär möbler, vi målar möbler, vi hoppar in och ut ur lastbilar med spännbanden i högsta hugg. Det är mörkt och ganska kallt men vi glädjer oss i hemlighet åt att det inte är två meter snö och 20 minusgrader.

20160209_184435

Vi skrapar och målar, klär om dynor och målar lite till.

DSC_0005

Vi åker till Ikea och det blir en uplevelse. I efterhand undrar vi varför vi tog vinterjacka och vinterkängor egentligen. Vi svettas och skrattar så vi viker oss dubbla när vårt ekipage drar sig igenom folkmassorna, fem kundvagnar tuffar som ett tåg emellan oss. Ni vet kundvagnar, de har stundtals ett helt eget liv, en egen vilja och åker lite hit och lite dit.

20160213_16455920160213_165632

Vid kassorna tänker vi nog båda att ”hur skall det här gå”, vi ser folks blickar och hör deras suckar bakom oss lite sådär lagom försynt när kassan bredvid stänger och de snällt får ställa sig bakom sigridslundståget i kön, vi förstår dem. När vi skall ut med vagnståget till bilen så hjälper en snäll medarbetare på Ikea till, en ros till honom såhär i efterhand.

DSC_0006DSC_0015DSC_0014DSC_0013

Möblerna börjar hitta sina platser, gardinerna stryks och sätts upp. Vi känner att det börjar ta form sakta men säkert. Bordet som vi hittade likt en skatt i ena uteboden som skall fyllas med vackra ting.

DSC_0009

Skolans gömmor bjuder på roliga saker från en svunnen tid.

DSC_0017

Männen håller fortfarande på med grovjobbet, ett hål rikare blev vi den här helgen. Det skall bli enklare att nå kundtoaletterna vintertid är tanken med det hålet.
Kikar ni lite försiktigt till höger ser ni att det har gått åt lite färg och spackel.

DSC_0008

Vi samlar oss inför kommande vecka, besök av två leverantörer, varor som skall beställas och så fortsätter vi på spåret att hämta och måla om möbler naturligtvis.
Vi måste gå i takt säger vi, det är viktigt, nu skall vi börja knyta ihop de lösa trådar som vi jobbar med. Det är nu det riktigt roliga börjar och snart kan vi börja räkna ner, på riktigt.
Hoppas ni får en härlig vecka!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Renovering. Bokmärk permalänken.

Kommentera