Rally, anlägga gräsmatta och det här med livets resa.

I helgen gick ett SM rally av stapeln i Årdala,  tävlingen hade sitt mål precis utanför Sigridslund, hur stor är sannolikheten för att det skall hända tänkte vi men det härliga med livet är ju att man fortfarande blir överraskad titt som tätt.

20160521_123923

Kan ärligt säga att det kittlade till i magen när bilarna slirade till på grusvägen utanför, det är onekligen någonting speciellt med fart.

20160521_123741

Filippa och Clara förgyllde verkligen vår Lördag med sina härliga skratt.

20160521_103836

De där männen, de där två med energi som förvånar stod för korvgrillningen. Det blev ganska mysigt med tältet i skuggan och vi behöll det uppe hela helgen faktiskt.
Bra test inför kommande invigning av övervåningen.
Apropå den så tar det sin  tid kan vi lugnt säga. Många individer skall vara med och ta beslut och det är extremt viktigt att allting blir rätt, så vi kan slappna av och veta att vi har gjort det som står i vår makt gällande säkerheten.
Invigningen ligger fortfarande någon månad bort i tiden vilket känns som en evighet men det är ju lustigt det där med tidsuppfattning. Den dagen vi står där kommer det antagligen att kännas som att vi bara vände oss bort en stund, så har dagen kommit.
Vi längtar i alla fall och även om tålamod  inte är en av våra styrkor så är uthållighet det vilket är för väl kan vi säga.

Vi koncentrerar oss på baksidan istället för att den tids nog skall bli den oas vi har i tanken.

20160524_102023

Sandlådan står klar under äppelträdet som skänker lite skugga på eftermiddagarna.

20160524_101814

Vid gungorna har vi rensat och vår granne Valle har börjat klippa där för att det återigen skall kunna klinga barnskratt från den delen av trädgården.

20160524_101852

Boulebanan (till vänster) är på gång. På det som nu bara är en torr grusplan skall vi rulla ut gräs är tanken och om vädret är med oss blir det en frodig och grön matta där också inom en snar framtid.

20160524_101855

Vi bygger spaljéer och placerar ut pallkragar där vi skall ha våra örter och kanske lite sallad.

midsommartarta

Vi beslutar oss för att inte krångla till det, vi bakar jordgubbstårta till mors dag på Söndag om man vill komma och fira med en fika hos oss.

Jag håller på och skriver rent min körjournal, ni vet sådant man egentligen skall göra på en gång men inte alltid gör. Det slår mig hur mycket av tiden jag spenderar i fordon, eller på fordon (läs gräsklippare) vilket förövrigt är en av mina favoritsysselsättningar.

DSC_0051

Det slår mig att livet är lite som en bilresa.
Den tar dig från A till B. Det är roligt att själv sitta vid ratten men ganska skönt om någon annan tar över ibland så du kan vila.
Resan är som bäst när du kör i lagom fart så du hinner njuta av omgivningarna och resan i sig. Tyvärr är det  lätt att köra för fort så allt det vackra bara rusar förbi i ögonvrån, eller sitta och fundera på annat så du inte ens kommer ihåg vilken väg du åkt.
Det är viktigt vilka medpassagerare du har, det kan vara skillnaden mellan fantastiskt och nästan outhärdligt.
Men hur vi än väljer att spendera resan så är det säkrast att njuta så mycket som möjligt eller hur! det är det lilla vi faktiskt kan påverka själva.

Stanna bilen ibland, gå ur och bara njut en stund.

Hoppas ni får en fin vecka.

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera