Den där helheten

Den här månaden har varit fantastisk på många sätt. Sommaren har sakta övergått i höst på det där härliga viset där trädens löv börjar spraka i fantastiska färger samtidigt som de ljumma vindarna dröjer sig kvar.

dsc_0442     20160928_162310

Brandtrappan har kommit och den sitter nu nästan färdigmonterad på väggen, det är första steget mot att få öppna övervåningen för er och det gick faktiskt lite snabbare än väntat, det firar vi!

20160919_090800

Promenadvägen runt sjöarna precis utanför knuten bjuder på en naturupplevelse som stannar kvar inuti och ger energi länge.
Vi pratar om helheten hon och jag, den där tanken vi hade när vi satt på en helt annan plats  i livet i ett rum på fabriken där vi träffades.
Det fysiska stället för vår idé var ju den första delen, kanske den viktigaste i det vi ville göra, det som vi önskade skulle bli en helhet för andra att besöka.

20160910_181031

När jag kikar på vår arbetsplats, själva byggnaden från postlådan där jag hämtar dagens skörd tänker jag på att den pusselbiten föll på plats så naturligt och ”vältajmat” ibland känns nästan lite overkligt.

20160910_154507

Mycket den här säsongen handlar om  events av olika slag.

20160921_203237

Vi har haft Sparreholms härliga företagarförening  på Sigridslund, det blev en kväll fylld av energi och goda nyheter, det bubblar i bygden och det är så himla häftigt.

dsc_0457

20160908_200014_001b

Vi har fått igång vårat Afternoon Tea och det är med äkta glädje vi dukar upp varannan Torsdag, vi har pratat om det så länge som idén med Sigridslund funnits hos oss.
Beskrivit målande hur det skulle se ut, dofta, och hur sorlet skulle fylla lokalen medan skuggorna från levande ljus spelade på väggarna. Det känns som att vi är nära den bilden vi hade och det är alltid lite extra härligt när saker blir som man har tänkt sig eller till och med bättre.

dsc_0432

Platsen, Cafét & Events var två delar av helheten, butiken en tredje.
Att omges av vackra saker och energifyllda människor är en ynnest i livet.

dsc_0439

Anki är vår expert på presenter.

dsc_0421  dsc_0416

Angelica hann precis hänga upp kläderna vi beställde på mässan innan hon flög iväg mot Polen och sitt nya äventyr som skall göra henne till Läkare Ljungman, vi saknar henne redan.

dsc_0469

Handelsboden var den fjärde delen och det är en favorit, Vi blir lika barnsligt förtjusta varje gång vi skall packa upp nya delikatesser eller ny konfekt. Samma känsla vi får när vi ser en vattenpöl som man bara vill…, ja ni kanske vet vilken känsla jag menar.

dsc_0483

Sen var det den där idén med egentillverkat, den är fantastisk och om dygnet hade fler timmar skulle den delen växa sig ännu större, vi får se kanske kan vi tänja lite på tiden. När bilden togs häromdagen stod det ett hav av tallrikar i personalrummet, jag kan berätta att det nu står ett gäng nya färdiga fat som väntar på lappar, namn och att hitta sin väg ner i butiken.

dsc_0477b

Ibland njuter vi själva av helheten, jag står oftast bakom kameran men här tog Anki några bilder på baksidan när vi efter stängning tog varsin kopp och bara satt och njöt en stund på parkbänken medan skymningen smög sig fram över åkrarna.

För oss är Sigridslund en plats där själen får vila och tiden står still.

Vi skickade en tanke till Gårdby Café & Lanthandel på Öland som var vår inspirationskälla till att få idéer för alla delarna som senare skulle bli vårat företag.
Vi bestämmer unisont att så fort vi får en stund över skall vi sätta oss i bilen igen och köra dit.

Hoppas ni haft en fin vecka och att helgen bjuder på många skratt.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera