Två trappor närmare & lite skräck

dsc_0603

Vi är nu ett par trappor rikare här på Sigridslund. En av dem är utomhus, färdiggjuten och monterad.

dsc_0602

Den andra är på insidan i det som skall vara lekrummet. Nu väntar vi bara på godkännandet av kommunen sen kan vi öppna hela byggnaden.

dsc_0573

Men livet på Sigridslund går sin gilla gång trots väntan på öppningen. Leif Jacobsson bjöd på en helkväll med historier från Sigridslund och bygden. Stora salen fylldes av skratt, sång och härliga historier. Vi kan nästan känna hur Sigridslund glädjes åt det, hur huset suger åt sig värmen & skratten för att hon stått tyst alltför länge.

dsc_0591

Sen kom Halloween och glädjen dubblades. Vi fick pynta med läskiga ting, skriva ut hemska bilder och rama in, köpa spindelnät & fejkblod.

dsc_0594

Slöjdsalen fick för aftonen vara en skräckkammare där barnen fick smyga in. Rökmaskinen införskaffades av Marcus och det var den sista i hela Södermanland men det gjorde att sista pusselbiten föll på plats där sent kvällen innan.

dsc_0597

Vi fick chansen att prova eldkorgarna som stått och väntat i magasinet sedan förra året då vi trodde vi skulle kunna få öppna till påsk.

dsc_0588 dsc_0579

dsc_0578

Vi gick in för en helkväll, speciellt barnen, Jacob är vår inspiratör och idéspruta gällande bakverken. Marcus i masken gick också all in kanske vi skall tillägga.

dsc_0601

Julsakerna har kommit och det är väl dags att börja peta upp dem på hyllorna, tiden rusar iväg mot jul och det känns att vintern kommer nu. I skrivandets stund ligger den vita pudersnön som ett tunt täcker över åkrarna utanför fönstret i den gamla lärarinnebostaden på övervåningen, det är aningen mysigt faktiskt.

dsc_0604

Nu är det ny vecka och jag jobbar på att njuta av de små sakerna i livet, det kan vara en utmaning när det är mycket som händer. I dag stannar jag upp, sätter mig i köket som doftar kaffe och glädjes åt att det blev en räkmacka kvar från gårdagen till frukost, så kickar vi igång veckan.

Hoppas ni får en fin sådan!

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera