Bufféer, kärlek och övernattning i en historisk byggnad.

Livet går sin gilla gång på Sigridslund och nu möter vi en spännande säsong när våren lite försiktigt knackar på dörren. Förra våren & sommaren ligger som ett varmt minne i bakhuvudet och om vi blundar och tänker tillbaka hörs nästan sorlet av gästerna som njöt i Sigridslunds trädgård med fika och trädgårdsspel.
Vi kan svagt känna doften av nyklippt gräs och nybryggt kaffe, vi längtar.

Nu handlar livet mycket om Bufféer av alla de slag, vi tycker om det, vita salen inbjuder verkligen till att duka fint och bulla upp. Det har varit frukostar då vi möter gryningen i Årdala vilket oftast är så vackert att vi måste stanna bilen en stund och bara njuta av morgonhimlen över kyrkan på höjden.

Vi har landsatt vår idé om Tacofredagar en gång i månaden vilket har mottagits över förväntan. Vi är så glada över lekrummet på övervåningen så att även barn i alla åldrar tycker att det är roligt att besöka oss.

Det har varit alla hjärtans dag tema till vår yngsta medarbetares glädje (Jacob).

han tillverkade jordgubbsrosor

hjärtäpplen och annat fint. En av de bästa sakerna med ”jobbet” är att barnen kan var med ibland.

Buffékvällarna är speciella precis som olika event vi har haft hos oss. Först förbereder vi till tusen, ni känner kanske igen känslan, som när man skall ha en stor fest hemma, allting skall klaffa och bli klart samtidigt. Sen fylls rummen av gäster och sorlet och skratten gör att vi känner en otrolig glädje. Lika snabbt är det över, (kvällen alltså inte glädjen). Vi dukar undan, tvättar och tystnaden sänker sig över Sigridslund.

Ibland är det ingen idé att åka hem, då kryper vi upp i någon av sofforna med en het kopp. Det är något speciellt med att övernatta i en historiskt byggnad, vi undrar om vi verkligen är ensamma.
Skulle livet någon gång bjuda på en övernaturlig upplevelse är det nog just på en sådan här plats en sådan sen kväll, vi får se.

Vi har haft Semmelfrossa, det var helt fantastiskt, allt kreativt är så otroligt roligt. Det var uppskattat av er gäster också vilket bara gjorde kvällen ännu bättre.

Vi vann pris för årets företagare i Sparreholm, faktiskt helt oväntat med mycket glädjande, som att få ett kvitto på att vi faktiskt gjort någonting bra och att arbetet vi lagt ner uppskattas.

Vi är fortfarande glada för den fina motiveringen till priset, att hjälpa landsbygden leva är någonting vi alla fyra brinner för.
Ta hand om varandra nu när vintern övergår i vår för störst av allt är ändå den där härliga, ibland lite knepiga men ändå helt oslagbara kärleken!

//Alla vi på Sigridslunds Café & Handelsbod

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera