Tusen ärenden, tulpanlökar och bortglömd nyttighet

Måndagen handlade för oss mest om städning, det tar en stund att svepa av 400 kvm.
Vi var stolta över vårat nyttiga liv också som vi börjat med morgonträning, müsli och sallad till lunch. Ni vet när man känner att ”wow” nu är vi på gång, det flyter på.
Den sockerfria krusbollen till eftermiddagslatten smakade väl kanske inte lika fantastiskt som något annat (med betydligt mer choklad i hade gjort) men sockerfri är den ju i alla fall.
Förberedde event på kvällen då kollegorna (de bättre hälfterna) hjälpte till att jobba.

Sen kom Tisdagen, den handlade mest om ärenden, kändes som tusen stycken när listorna ringlade sig ner i handväskan.
Ica och panta backar, handla vissa varor, grossisten handla andra varor, skopunkten för gummistövlar, jysk för parasoll, blomsterbutik för rabarber, skoaffär för arbetsskor, det fanns liksom inget slut.

Det gick smidigt till en början, vi kände den där härliga känslan när allt bara flyter på sen hände något, det började på blomsterbutiken
– Vi undrar om ni har tulpanökar (vi som har mindre koll hade blivit ombedda att köpa detta)
( från tjejen som jobbar där får vi en lite för lång paus och en ganska konstig blick)
– Tulpanlökar säljer vi på hösten, nu är det vår.
Ridå ner, jaha men såklart tack tack!!
så då går vi vidare

De stackars rabarberna vi tillslut hittade i ett hörn av den gigantiska utedelen hade sett bättre dagar men vi skall i alla fall göra ett försök i planeringslådorna vid vår soliga baksida. Förra året tog salladen över och blev som något tvåmetersmonster så växer gör det där.

Parasoll hittade vi och extrastolar till de små borden på baksidan.
Jag önskar dock att vi hade en film på när vi ”snillen spekulerar” skulle få in dessa i flaket bland allt annat smått och gott. När Anki för tredje gången klättrade in i bilen och rev runt och vi plockade ut bilbarnstolar och en gammal trasig kökskniv som skall till tippen såg mannen i bilen bakom ut att nästan få panik.
Tillslut lyckades vi i alla fall smälla igen luckan aningen svettiga och det fanns faktiskt inte mer plats än kanske då för att par skor.

Vi var mycket glada för dem små planteringsdojorna

Men vad händer sen, det går inte att förklara, vi sitter där på BK:s igen och äter pommes & burgare till lunch. Ursäkterna vet jag inte riktig vad det var men det spelar ingen roll, då var ju liksom den nyttiga dagen förstörd så när vi beställde nya varor till butiken på eftermiddagen toppade vi med en latte & kärleksmums jag menar det är ju en ny dag imorgon också eller hur!

Hoppas ni har en fin vecka.

//Åsa & Anki

 

Det här inlägget postades i Att leva drömmen. Bokmärk permalänken.

Kommentera