Måndagens ”Road Trip” över bron

I Måndags gjorde vi en sån där sak som man gör alldeles för sällan i livet, bara hoppade in i bilen och åkte. Det kan vara befriande att faktiskt strunta i allting som ”borde” göras.
Att bila genom Sverige i vårens tid är helt fantastiskt.
Målet den här dagen var Öland och Gårdby Café & Lanthandel. Vi var där för två år sedan (när vårat eget företag var i planeringsstadiet) och drack varmt starkt kaffe och bubblade om våra stora planer.

När man väl kommer över bron hamnar man på en annorlunda plats, en plats där de låga stenmurarna och vidsträckta ängarna bara andas Sverige &  Sommar.

Äntligen framme, vi älskar den rostiga cykeln, undrar om man kan glömma sin egen ute i regnet en stund för att den skall bli sån, eller kanske inte.

Lanthandeln är fantastisk, det är så roligt att se hur andra har ställt upp saker, hur de skyltar vilka andra leverantörer de använder och vi är ju självklart tvungna att köpa hem ett antal saker bara för att prova någonting nytt ( speciellt lakrits).

Lite kul att stå på den här sidan disken också någon gång ibland.

Solen letar sig fram mellan molntussarna och trädgården på baksidan bjuder även den här gången på en mysig fikastund. Vi är på gång att planera vår egen utemiljö på Sigridslund som tyvärr hamnat lite i bakvattnet av allt annat, just tid är ju en sådan där rolig sak som man alltid vill ha mer av.

Här bara njuter vi!

Vi kikar på inredning, skyltning, saker vi gillar, ägaren tar sig tid att prata en stund och det är givande, vi får tips om lite nytt, telefonnummer till nya leverantörer och en trevlig pratstund.

Inspirationen flödar och vi pratar om hur viktigt det är att åka runt ibland, att se andra ställen och bara låta idéerna komma. Att tillåta sig en paus i det vanliga ger dubbelt tillbaka.

På vägen hem pausar vi i kvällssolen, vi älskar det här landet!

Sen måste vi ha godis, och lite mer godis, och kaffe, hur skulle det annars gå när vi laddar för de 40 milen hem.

Den här dagen bjöd på allt som är härligt i livet.

Nu laddar vi för säsongens sista Afternoon Tea, konferenser och förhoppningsvis en solig helg nu när sommaren verkar ha gläntat på dörren, äntligen!

Hoppas ni har en fin kväll//Åsa & Anki

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera